2022 ligt alweer zo goed als achter ons. Nog een paar dagen en we knallen 2023 in. Na 2 hele bizarre jaren zijn we (weer) een heel jaar open geweest. Alles weer terug naar normaal, tenminste dat is altijd onze insteek. Maar die twee coronajaren hebben ons geleerd dat niet alles altijd ‘normaal’ blijkt te zijn. Wij kijken in ieder geval terug op een mooi jaar. Er werd weer volop gesport in onze sporthallen. Er werd weer volop gebruikgemaakt van ons zalencentrum voor vergaderingen, cursussen en allerlei andere bijeenkomsten. Zo vlak voor de kerst hebben we als team van Sportcafé De Camp voor twee organisaties het kerstdiner mogen verzorgen. Het was een feestje om zoveel mensen te zien genieten van de gezelligheid, een heerlijk drankje en het warm- en koud buffet.

2022 was in alle opzichten een mooi jaar, en weer zo goed als ‘normaal’. En daar zijn we allemaal heel dankbaar voor. 2022, bedankt, en nu door naar een succesvol en sportief 2023.

Het team van de Camp op grote hoogte!

Trainingshal ‘De Bosrand’

De ingrijpendste aanpassing in Sport- en Zalencentrum De Camp is ongetwijfeld de verbouwing van de squashbanen naar trainingshal ‘De Bosrand’. Vlak voor de zomer van 2022 begon de sloop van onze 4 squashbanen. Het minimale gebruik van deze banen, gecombineerd met tekort aan trainingsruimte voor de volleybal- en korfbalvereniging, heeft ervoor gezorgd dat De Camp een trainingshal heeft gekregen. Aannemer bouwbedrijf Van Lambalgen heeft met allemaal zoveel als mogelijk Woudenbergse partners prachtig werk geleverd. ‘De Bosrand’ is een schitterende hal geworden waar verschillende teams van de volleybalvereniging, de korfbalvereniging, tafeltennisvereniging Smash en Longa gebruik van maken. Uiteraard is ‘De Bosrand’ ook te huur voor andere sportieve en zakelijke activiteiten. De komst van deze kleine sporthal is voor De Camp een waardevolle toevoeging.

Sportverenigingen aan het woord

Alle Woudenbergse binnensport verenigingen hebben hun thuisbasis in Sportcentrum De Camp. Deze sportverenigingen zijn als onze belangrijkste sportieve gasten de basis van Sportcentrum De Camp. In 2022 hebben we alle sportverenigingen die gebruikmaken van De Camp aan het woord gelaten in de rubriek ‘Sportverenigingen aan het woord’. Hoe gaat het met de verenigingen, wat zijn de sportieve ambities, hoe kijkt men aan tegen de toekomst en wat vinden de bestuurders van deze verenigingen van de samenwerking met De Camp en ons sportcafé?

Al deze vragen zijn verwerkt in mooie interviews die we hebben gehouden met de voorzitters en bestuursleden. Alle interview zijn gepubliceerd op onze website. Voor wie ze heeft gemist? Neem rustig de tijd en lees ze eens door. Wij zijn in ieder geval heel blij met onze sportverenigingen:

Jos van der Lee, voorzitter Volleybalvereniging Woudenberg: https://www.decamp.nl/woudenbergse-sportverenigingen-in-het-middelpunt-volleybalvereniging-woudenberg/

Sylvia van Waveren, voorzitter Korfbalvereniging Woudenberg: https://www.decamp.nl/woudenbergse-sportverenigingen-in-het-middelpunt-korfbalvereniging-woudenberg/

Tanja van Dolder, voorzitter Gymnastiekvereniging LONGA: https://www.decamp.nl/woudenbergse-sportverenigingen-in-het-middelpunt-gymnastiekvereniging-longa-%ef%bf%bc/

André Koudijs, bestuurslid van Tafeltennisvereniging Smash: https://www.decamp.nl/woudenbergse-sportverenigingen-in-het-middelpunt-tafeltennisvereniging-smash/

Brand in de Grifthal

Wat zijn we geschrokken op maandagochtend 14 november. Tijdens werkzaamheden op het dak van de Grifthal is brand ontstaan. De monteur van Hofland Sanidrome die bij ons aan het werk was had gelukkig in overeenstemming met alle veiligheidsinstructies alle voorzorgsmaatregelen goed genomen en had een brandblusser naast zich staan. De brand op het dak was snel onder controle, maar er kwam nog steeds rook onder het dak vandaan.

De mensen van onze brandweer uit Woudenberg waren samen met collega’s van de Veiligheidsregio Utrecht en de korpsen van Brandweer Amersfoort en Nieuwegein supersnel aanwezig. Door snel en goed handelen van alle geweldige brandweer-toppers is erger voorkomen en was de brand gelukkig binnen een half uurtje onder controle.

Vervolgens is de enorme hoeveelheid rook in de sporthal eruit geventileerd en de waterschade opgeruimd. Wat zijn we, ook terugkijkend ontzettend blij hoe Hofland Sanidrome in eerste instantie en onze brandweerhelden vervolgens gehandeld hebben. In één woord: Geweldig!

Tafeltennisvereniging Smash 50 jaar jong

Opgericht in 1972 bestaat tafeltennisvereniging Smash Woudenberg in 2022 50 jaar. Dat moest uiteraard gevierd worden. Het bestuur van de vereniging had een gevarieerd programma bedacht. Voor de jeugd was er een eigen receptie en een leuk toernooi georganiseerd. Uiteraard werden alle jeugdleden daarna in het sportcafé getrakteerd op friet met snacks. Voor de volwassenen was er een gezellige receptie in het sportcafé. Mooie verhalen werden gedeeld en herinneringen opgehaald. Het bestuur zelf had vele oude krantenberichten verzameld, deze lagen verspreid door het sportcafé. Mooi hoe er vooral gereageerd werd op alle foto’s bij de krantenberichten. Na de receptie werd er door de leden en het bestuur heerlijk gegeten en gedronken. Het werd een gezellige avond waar met plezier op teruggekeken kan worden.

WK voetbal en onze donatie van de ‘voetbalpoule’ namens jullie aan Kika!

Het wereldkampioenschap voetbal zit er weer op. Argentinië is met de cup naar Zuid-Amerika gevlogen. Voor het Nederlands elftal strandde het toernooi in de kwartfinale. Iedere wedstrijd van de oranje leeuwen was uiteraard te zien in ons sportcafé. Ondanks de ‘iets’ beroerde tijden van spelen was het steeds gezellig druk. Natuurlijk was er voor iedere wedstrijd een poule waar volop door iedereen aan werd meegedaan. We hadden echter niet veel kenners in huis , want de uitslag van zowel de achtste als de kwartfinale is door niemand geraden. De gevulde ‘poule-pot’ bleef dus over. Als sportcafé De Camp hebben we toen besloten om het bedrag in zijn geheel te doneren aan Kika. Een goed doel namens jullie en het Nederlands elftal.

Wat kunnen jullie verwachten de komende periode

Natuurlijk zitten we ook in 2023 niet stil. We hebben een aantal leuke evenementen in de planning. De eerste nog net in 2022:

  • Op vrijdag 30 december ons 7e Amstel Sportcafé De Camp zaalvoetbaltoernooi. Sportiviteit en gezelligheid vlak voor de jaarwisseling. Inschrijven kan niet meer, het toernooi is vol.
  • Op zaterdag 15 april 2023 organiseren we weer een Campfeest. Iedereen boven de 18 jaar is van harte welkom. We starten dit feest om 21.00 uur en gaan door tot 02.00 uur. Voor ons Campfeest zijn nog kaarten beschikbaar.
  • Op zaterdag 13 mei is er een grote uitvoering van onze Woudenbergse Poortzangers en Fidelio in de Valleihal. Onze sporthal zal worden omgebouwd tot een geweldige muziektempel. Het dak zal eraf gaan! Hou onze socials in de gaten voor de toegangskaarten.

Een heel goed, gezond, gelukkig, liefdevol en sportief 2023 gewenst.

Namens het hele team van Sportcafé De Camp een heel goed, gezond, gelukkig, liefdevol en sportief 2023 toegewenst. Laten we er samen een mooi en succesvol nieuwjaar van maken. Wij doen er alles aan om jullie op ieder moment een gezellige tijd te bieden in sportcafé De Camp.

Met gastvrije groet,

Jolanda en Marco