Alle Woudenbergse binnensport verenigingen hebben hun thuisbasis in Sportcentrum De Camp. Deze sportverenigingen zijn als onze belangrijkste sportieve gasten de basis van De Camp. Naast onze Woudenbergse binnensport verenigingen maakt To Empower Me (TEM) gebruik van één van onze squashbanen als kickboks- en coaching locatie. TEM is geen ‘echte binnensport vereniging’ maar wel een sportorganisatie waar vele Woudenbergers, jong en oud gebruik van maken. We gaan in gesprek met Darinda Ahoud, eigenaresse van TEM, coach en kickboks-leraar:

‘Wil je jezelf in een paar zinnen jezelf omschrijven? Welke opleidingen heb je gedaan? Wat is jouw drive. Waar liggen jouw valkuilen en waar de kansen die je ziet, zijn onze eerste vragen aan Darinda’. Een sportieve en zeer gepassioneerde jonge vrouw met ambities.

‘Ik vind mijzelf een nuchter persoon, en daar hou ik het heel kort en krachtig mee. Ik ben wie ik ben, niets meer en niets minder. Zo sta ik 100% in het leven, zowel zakelijk als familiair en naar mijn vrienden toe. Mijn drive is dan ook iedere dag weer: het is zoals het is! Positief en vooruit gericht. Mijn levensmotto sluit daar ook goed bij aan’ geeft Darinda overtuigend aan: ‘niet voor jezelf door een ander, maar vanuit jezelf voor een ander’.

‘De kansen die ik zie liggen heel erg in het moment van nu’ vervolgt Darinda. ‘Wat ik nu kan doen bepaald ook wat er morgen, overmorgen of in de rest van mijn leven gebeurt. Ik wil alles stoppen in dat waar ik naartoe wil werken. Uiteraard wel met een doel voor ogen, maar een specifiek doel houdt nooit op. Je moet er altijd aan blijven werken en daarbij kansen creëren. Daarnaast wil ik graag mensen ondersteunen in het oplossen van de problemen waarin ze vastlopen. Het doel daarin is altijd dat ze het daarna zelf kunnen doen. Mensen prikkelen en handvatten aanreiken aan diegene dat ook echt willen’.

De passie voor het kickboksen, waar komt die vandaan?

‘Vanaf jonge leeftijd heb ik veel gesport’ geeft Darinda enthousiast aan. ‘Sport zit echt in mijn bloed. Van huis uit meegekregen. Ik heb daarom ook heel veel sporten geprobeerd en vind ook heel veel sporten echt leuk. Het kickboksen zelf heb ik ontdekt aan het begin van de middelbare school. Echte voorbeelden had ik niet, ik ben het gewoon gaan doen. Het leek me een interessante sport en ik vond het stoer om te zien. In het begin was ik ook niet bezig met wat de sport me mentaal en fysiek zou kunnen opleveren. Later ben ik dat zeker wel gaan inzien, hoe je met kickboksen fysiek maar zeker ook mentaal sterker in je kracht komt te staan. Juist die combinatie heeft mij persoonlijk heel veel goeds gebracht. Iedereen heeft een verleden, soms mooi soms minder mooi. Daarom zeg ik ook altijd: leef in het moment van nu.

To Empower Me is opgericht in 2021. Maar waarom is Darinda gestart met haar onderneming? ‘Maart 2021 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KvK. Daarvoor had ik al wel het idee om voor mezelf te gaan beginnen. Eind 2020 zijn de plannen echt duidelijk geworden. Om echt voor mijzelf te beginnen komt voor uit een minder leuke periode uit het verleden van mijn eigen leven. Die periode heb ik wel kunnen omzetten. Ook daaruit is To Empower Me ontstaan. Ik ben er zelf mentaal echt krachtiger van geworden en die kracht, fysiek en mentaal wil ik nu graag overbrengen naar iedereen die bij mij komt trainen. Hoe het eerder ging, paste niet bij mij, het voelde niet goed. En als iets niet goed voelt, dan moet je er wat aan doen! Juist dat heb ik gedaan en zijn de plannen praktisch geworden en uitgevoerd zoals ik het graag wil’.

Kickboksen en coaching, hoe werkt dat in de praktijk?

‘Ik probeer positieve resultaten te boeken door kickboksen en coaching met elkaar te combineren. Ik wil mensen in staat stellen van hun eigen kracht. Met Kickboksen kunnen we hele fysiek krachtige oefeningen doen. Je voelt dat echt letterlijk hoe krachtig je bent. En in combinatietrainingen, bijvoorbeeld 1 op 2 of in groepstraining voel je de kracht van de ander. Doordat jezelf fysiek sterker wordt door de sport die je uitoefent krijg je dat mentaal ook. Je wordt er zelfverzekerder van. Bijvoorbeeld dagelijkse zaken gaan je makkelijker of omdat je fysiek sterker wordt. Dat verband is echt aangetoond’.

Darinda vervolgt: ‘Door sporten en fysieke fitheid worden de dagelijkse routines makkelijker te doen en vol te houden. In mijn coaching maak ik hier gebruik van. We bepalen samen waarmee diegene die ik coach vastloopt in het dagelijks leven. Vervolgens gaan we met kickboksen aan de slag om controle te krijgen over wat er gebeurt. Bijvoorbeeld door de beweging die de bokszak maakt kun je niet precies doen wat je van plan was. Eerst moet dus de bokszak onder controle zijn, en stil hangen of eromheen te lopen voordat de oefening uitgevoerd kan worden. Doel hiervan is aan te tonen dat je zelf altijd een keuze hebt om stappen te zetten en het juiste te doen. Aspecten uit het dagelijks leven zijn hier prima voor in te zetten. Focus houden en gedachten niet laten afdalen. Leven en doen in het nu’.

De Camp als jouw training- en coaching locatie. Hoe bevalt dat?

Darinda begint te lachen en reageert: ‘Ja, goed, heel goed! Ik ben nu ruim een jaar bezig met TEM waarvan een groot gedeelte in één van de omgebouwde squashbanen van De Camp. Daarin is het ook goed om terug te kijken. TEM is ondertussen al zo ‘eigen’. Het voelt zo goed dat het lijkt alsof ik dit al jaren doe. En zo voelt het bij jullie in de Camp ook. Alsof ik al jaren bij jullie ben. Het voelt zo vanzelfsprekend en zo gaaf om mensen om je heen te hebben die het beste met je voor hebben, met je meedenken en enthousiast zijn. Zonder De Camp en zonder jullie als team was ik niet zover als ik nu al ben in de groeiende start van mijn bedrijf’.

Omdat de Squashbanen van De Camp binnenkort verbouwd gaan worden tot een kleine sporthal moet TEM verhuizen naar een andere locatie. ‘Dat klopt helemaal’ beaamt onze kickboks-coach. ‘De verdere toekomst van TEM gaat op een andere locatie door. Ik wil stappen blijven zetten, en blijven ontwikkelen. Dat is ook mijn kracht. Ik wil graag mensen blijven bereiken en blijven prikkelen om het beste uit zichzelf te halen. Helaas is dat niet meer in De Camp, maar ook op mijn nieuwe locatie zal ik dat blijven doen’.

We praten nog even door over de toekomst van TEM. Hoe ziet die eruit, en wat zijn de doelen van Darinda? ‘Er is geen einde. Het leven is een leerproces dat altijd door zal blijven gaan. En dat geldt voor TEM precies zo. Ik zal meegaan met wat ik meemaak, maar ook met wat er allemaal gebeurt in de wereld. Mijn doel is en blijft mensen te helpen met de problemen waarin ze vastlopen. Of dat nu door training of coaching gebeurd is minder van belang maar dat het gebeurt en ik daarin kan helpen dat is mijn doel voor de toekomst. Voor mijzelf en voor TEM. Daarin zal ik altijd blijven investeren. Mezelf blijven ontwikkelen op het gebied van gezondheid en psychologie. Je blijft namelijk altijd leren. Over anderen, maar ook zeker over jezelf. Daarom zet ik geen vaste stip op de horizon, maar “leef en doe ik vandaag” en sta ik open voor alles wat er op dit moment is en wat de toekomst verder zal brengen’.

Wil je meer informatie over TEM of over Darinda Ahoud? Kijk dan op de website, LinkedIn, Facebook of Instagram.