En wat klinkt me dat als muziek in de oren. ‘We zijn er weer’. We mogen weer open vanaf begin september. En wel bijna zoals vanouds. ‘Tuurlijk, corona is niet weg maar de maatregelen wel, bijna dan tenminste.’ Als iemand me in maart 2020 had gezegd dat het zeker duurt tot september 2021 voordat we als sportcafé weer ‘normaal’ open mochten had ik die iemand echt voor gek verklaard.

Dat zou toch simpelweg niet voor te stellen zijn. 17 maanden niet op een normale manier open kunnen zijn, 17 maanden niet op een normale manier mijn gasten ontvangen. Sporters, bezoekers van ons zalencentrum of gewoon ‘aanwaaiers’ voor een kop koffie, een biertje of een hapje eten.

Ik zou gek geworden zijn als ik het vooraf allemaal had geweten. Zo zie je maar dat het maar goed is dat we niet alles vooraf weten. Maar dat we nu weer open kunnen, daar word ik zo ontzettend blij van. Gasten over de vloer, daar doen we het voor. Voor die gezelligheid.

Natuurlijk moeten we ons ook ‘in de eindsprint van de maatregelen’ houden aan de voorschriften van de regering. En dat doen we dus ook. Tot 20 september maximaal 75 gasten in ons sportcafé en het laatste rondje om 23.30 zodat we om 00.00 kunnen sluiten. Maar we hopen zo enorm, net als alle andere horeca collega in Nederland dat na 20 september daarnaast ook de anderhalve meter maatregel verdwijnt. Gevolgd door, hopelijk het einde van alle maatregelen vanaf begin november. Hoe fijn zou dat zijn. Niet meer strak opletten op de anderhalve meter, maar ‘gewoon’ een sportcafé vol met gezelligheid. Ik kan niet wachten.

Dus, met nog een beetje de handrem erop gaan we begin september weer aan de slag. De trainingen en de competities gaan weer beginnen. Er kan weer volop gesport worden en aansluitend een hapje en een sapje in ons sportcafé. Vergaderingen kunnen weer volop gehouden worden en ook het theatergezelschap ‘Oud worden met zorg’ gaan hun voorstellingen in onze Campzaal weer beginnen.

De voorbereidingen voor de volkskerstzang in de Valleihal, ons eigen oudejaars- zaalvoetbaltoernooi. Het klinkt allemaal ver weg, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. De focus is weer vooruit. Zoals het hoort! En dat voelt heerlijk.

Er komt weer volop leven in de brouwerij. Een kopje koffie, de tap waar weer bier uitkomt, de keuken waar het weer heerlijk ruikt, kinderen die limonade en chips komen halen. Het heeft even geduurd, maar ‘we zijn er weer’. Sportcafé de Camp is vanaf 30 augustus alweer open. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten. Tot snel in ons gezellige sportcafé De Camp.

Namens het hele team van Sportcafé De Camp,

Jolanda van Baaren