Al jaren zaalvoetballen de mannen op vrijdagavond in De Camp. Er zijn enkele vrouwen die nu met een mannenteam meevoetballen. Anne Holtsingel voetbalt al een paar jaar in het team van SNO Woudenberg. Toen we Anne benaderde met de vraag of ze een vrouwenzaalvoetbal competitie zag zitten antwoordde ze direct “natuurlijk, dat lijkt me een geweldig idee”. Vooral door Anne haar enthousiasme zijn we verdergegaan met het opzetten van deze competitie. Ondertussen hebben we de eerste twee teams voor de competitie: Woudenberg Dames 1 en Renswoude Dames 1. Het begin is er absoluut, maar er moeten eigenlijk nog minimaal twee en liever nog vier teams bij.

Anne Holtsingel

We spreken met Anne, en vragen haar hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Anne: “laat ik beginnen dat ik het een superleuk idee vindt om een zaalvoetbalcompetitie voor vrouwen te beginnen. Voetbal voor vrouwen is enorm ‘up-coming’, zeker al op het veld, en dus voor mij ook van toegevoegde waarde in de zaal”.

Maar hoe gaan we dan genoeg teams krijgen voor die competitie? Anne: “We hebben afgelopen jaar voor het eerst ook het ViDoZa toernooi voor vrouwen geregeld. En daar kwamen alleen maar positieve reacties op. Ik verwacht dus dat er voor een zaalvoetbalcompetitie voldoende belangstelling zal zijn. Valleivogels, Renswoude en Advendo deden mee met ViDoZa en Woudenberg is voor hun lekker in de buurt”.

Anne haar eigen netwerk in het vrouwenvoetbal is aanzienlijk. Dat komt uiteraard door haar grote betrokkenheid bij de VV Woudenberg en het feit dat ze zelf al een tijd voetbalt en zo tegen veel andere teams gespeeld heeft. “Maar we moeten het, denk ik voor een zaalvoetbalcompetitie wel in de buurt zoeken” zo geeft Anne aan. “Ik heb veel namen en telefoonnummers van voetbalmeiden uit de buurt. Ik ga met plezier helpen om meer teams aan de competitie toe te voegen. Onderling zijn we al goed bekend met elkaar”.

We stellen onze laatste vraag aan Anne: Wat is er nodig om succesvol deze vrouwenzaalvoetbal competitie op te starten?

Anne: “Genoeg teams maakt zo’n competitie aantrekkelijk. Daarnaast misschien buiten de competitie om een zaalvoetbal clinic voor de meiden organiseren. Als veldvoetbalteam doen we veel dingen buiten het trainen en de competitie om. Veel meer dan bij de mannen. En dat wordt zeer gewaardeerd, en helpt de meiden enthousiast te maken. Zelf ken ik enkele vrouwen die op hoog niveau in Nederland zaalvoetballen. Dus ik zou misschien wel iets kunnen regelen” lacht Anne.

Haar drive spat er in ieder geval vanaf. Aan Anne zal het niet liggen. “Zet in ieder geval volop de socialmediakanalen in” geeft Anne aan. Gelukkig waren we dat al van plan. Samen moet het dus mogelijk zijn om die vrouwencompetitie op te zetten.

Ben jij een (zaal)voetbalvrouw en vind je het een leuk idee om in Woudenberg te komen zaalvoetballen? Neem dan rustig contact met ons op. We gaan graag met jullie in gesprek als je vragen hebt. Wij hebben er veel zin in. Met Anne Holtsingel als ons geweldige boegbeeld!