logo de camp voor vergaderingen sporten eten en drinken

NIEUWSBRIEF DE CAMP

Nieuwsbrief Sportcafé De Camp zomer 2023

Onderwerpen:

  • 35 jaar Sportcafé, Zalen- en Sportcentrum De Camp
  • Samenwerkingsovereenkomst met ABC en samenwerking Jolanda en Marco
  • Brand in de voormalige rokersruimte
  • Karaoke
  • Cornhole
  • Vakantie

De zomer van 2023 is bijzonder heet begonnen. Als we deze nieuwsbrief schrijven vallen de mussen nog net niet dood van het dak. Overal is het serieus warm. Ook in ons sportcafé, het zalencentrum en de sporthallen. Op deze warme momenten is het eigenlijk maar goed dat de zaalsporten (bijna) afgelopen zijn. Alleen Longa, Smash en de badmintonvereniging zijn nog aan het sporten. Respect hoor dat ze het zo goed en lang uithouden. Nog twee weken en dan zijn we echt dicht voor de zomervakantie. Ook wij als team van Sportcafé De Camp kunnen het dan een beetje rustiger aan gaan doen. De accu weer opladen voor het volgende seizoen, zoals dat zo mooi heet. We hebben allemaal veel zin in de vakantie, maar ook echt alweer in het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we als Sportcafé, Zalen- en Sportcentrum 35 jaar bestaan. Een jubileum en dus een feestjaar. En dat we een feestje gaan bouwen staat vast. Samen met jullie.

35 jaar Sportcafé, Zalen- en Sportcentrum De Camp

34 jaar in 2023. Dit betekent dat De Camp in Woudenberg in 2024 35 jaar bestaat. Om precies te zijn in september 2024. En het klopt inderdaad dat dit valt in het sportseizoen 2024-2025. Maar we willen het hele jaar 2024 gebruiken om ons 35-jarig bestaan te vieren. Wat gaan we allemaal doen? We gaan mooie verhalen vertellen en (historische) beelden laten zien. Verhalen van Woudenbergers die betrokken waren bij het besluit om De Camp te gaan bouwen. Bij iedereen die geholpen heeft aan de bouw van De Camp en natuurlijk gaan we verder met het vertellen van het verleden van Jan en Janny van Baaren. Twee betrokken Woudenbergers die vanaf de start van De Camp samen het gezicht van ons mooie sport- en zalencomplex waren.

We gaan samen weer een prachtig feest bouwen. Ons 35-jarig jubileumfeest. In april 2024. De datum laten we jullie uiteraard nog weten. We willen een reünie gaan organiseren voor onze gasten van het eerste uur. Sporters die er vanaf 1989 bij zijn geweest. We blikken samen terug op 35 jaar De Camp in Woudenberg. Onder het genot van een hapje en een drankje. Ook deze datum volgt nog.

Maar we gaan nog meer doen. We zijn druk met de voorbereidingen. Hou onze activiteitenkalender en onze socials in de gaten. Want 35 jaar De Camp in Woudenberg gaat gevierd worden. We hebben er nu al onwijs veel zin in.

Samenwerkingsovereenkomst met ABC en samenwerking Jolanda en Marco

Als sinds 1989 zijn de ‘Van Baarens’ het gezicht Sportcafé De Camp. Jan, Janny en Jolanda hebben dag en nacht gewerkt om De Camp het sportieve en gezellige centrum van Woudenberg te laten zijn. Niet voor niets is De Camp sinds jaar en dag de huiskamer waar alle Woudenbergers zich thuis kunnen voelen. Maar De Camp is meer dan dat. Het pand zelf is eigendom van de Stichting ABC. Vier zeer betrokken Woudenbergse bestuursleden vormen het dagelijks bestuur van Sportcafé, Zalen- en Sportcentrum De Camp. Samen met een afvaardiging van de hurende verenigingen in het algemeen bestuur is het (bestuurlijke) plaatje compleet.

Vanaf de start in 1989 wordt het sportcafé gepacht van de Stichting ABC. Hiervoor wordt per 5 jaar een overeenkomst afgesloten. Deze overeenkomsten zorgen er al vanaf het begin voor dat er structureel, professioneel maar vooral heel plezierig met elkaar wordt samengewerkt. Eind juni 2023 er is een geactualiseerde pachtovereenkomst getekend tussen stichting ABC en Sportcafé De Camp.

Namens Sportcafé De Camp zijn er overigens 2 handtekeningen gezet. En niet zonder reden uiteraard. Jolanda en Marco zijn sinds 1 juli samen partners van het Sportcafé. De eenmanszaak van Jolanda is omgezet naar een VOF. “Samen staan we sterker, zeker met het hele team om ons heen” daarvan zijn we 100% overtuigd. “Samen blijven we hard werken om van iedere bezoeker een tevreden gast te maken”

Brand in de voormalige rokersruimte

Wederom is De camp getroffen door een brand. Ditmaal in de oude rokersruimte die tegenwoordig gebruikt wordt als magazijn. Na de brand op het dak van de sporthal in november 2022 is gelukkig deze brand ook goed afgelopen. Dit door het snelle en efficiënte optreden van onze geweldige mannen en vrouwen van de Brandweer Woudenberg. We zijn deze lokale helden dan ook heel veel dank verschuldigd.

De oorzaak van de brand is ondertussen onderzocht door een expert namens de verzekeringsmaatschappij. Hoewel er best aanzienlijke schade is ontstaan door de brand zijn we blij dat er niemand gewond is geraakt. De schade wordt in de komende maanden hersteld door bouwbedrijf Van Lambalgen uit Woudenberg. Daar zijn we erg blij mee.

Karaoke

We zijn erg nieuwsgierig naar jullie mening. We overwegen om een Karaoke installatie aan te schaffen. Het lijkt ons erg leuk om deze te gebruiken als ons sportcafé lekker vol zit met nagenietende sporters. Bijvoorbeeld op vrijdagavond na de zaalvoetbal of op zaterdagavond na volley- of korfbal. Maar wat vinden jullie? Zouden jullie er ook gebruik van gaan maken? En lekker gaan zingen als het gezellig is? Of zouden we zelfs speciale karaokeavonden moeten gaan houden?

Op Facebook gaan we een poll online zetten om te peilen of het een goed idee is om zo’n installatie aan te schaffen. Wil je ons ook laten weten wat je vindt? Dank je wel alvast.

Cornhole

Sinds een paar maanden zijn we in het bezit van drie sets om te kunnen Cornholen. Cornhole is een sport die ontstaan is in de VS, maar ook steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederland. Na een succesvolle introductieavond in de Campzaal kwamen er helaas te weinig aanmeldingen voor een toernooi binnen die we wilden organiseren op 1 juli 2023.

We zijn wel van plan om Cornhole te blijven spelen. Vanaf het nieuwe sportseizoen zetten we 1 keer per maand onze Cornhole sets neer in de Campzaal en kan er fanatiek gespeeld worden. Hou onze socials in de gaten als je wilt komen meespelen. Via Facebook en Insta zullen we de data voor deze avonden doorgeven.

Vakantie

Het seizoen 2022-2023 zit er zo goed als op. Een mooi seizoen waarin er ontzettend veel is gesport en ook is er heel veel gebruikgemaakt van ons zalencentrum. De Bosrand, onze nieuwe trainingshal, heeft ook het eerste jaar erop zitten. Gelukkig heeft onze nieuwe hal ervoor kunnen zorgen dat iedereen in De Camp heeft kunnen trainen en er geen trainingsruimte buiten Woudenberg gezocht moest worden.

We gaan vanaf 7 juli 6 weken dicht. De zomervakantie van onze basisscholen is ook onze zomervakantie. Maar we zitten niet helemaal stil. We gaan met het hele team de complete Camp weer tiptop voorbereiden voor het nieuwe seizoen. We hopen jullie allemaal weer te zien vanaf 21 augustus en wensen jullie allemaal een hele mooie, hele zonnige, maar vooral hele gezellige zomer toe.

Met zomerse groeten, mede namens ons hele team,

Jolanda en Marco

Treeker-/ Poortzaal

2 - 70 personen.

Geschikt voor trainingen, cursussen, vergaderingen en workshops.

Bekijk ook onze arrangementen.

Campzaal

2 - 200 personen

Uitermate geschikt voor congressen en (theater)voorstellingen.

Wij hebben ook arrangementen.

Sportzalen

2 - 1.200 personen

Geschikt voor congressen, evenementen en (theater)voorstellingen.

Verschillende arrangementen.

Sportcafé

2 - 250 personen.

Altijd gezellig, lekker en gastvrij. Voor (na-)borrelen, lunch en diner.

Bekijk de mogelijkheden.